Facultatea de Asistenta medicala

Dacă dorești să devii asistent medical și să urmezi cursurile unei facultăți de profil pentru a reuși acest lucru, este nevoie, în primul rând, să absolvi liceul și să obții diploma de bacalaureat. Cele doua probe pe care le vei susține pentru admitere vor fi la:

Biologie – este materia obligatorie. Tematica pentru admitere cuprinde materia de clasa a XI-a

Chimie sau Fizică, la alegere – Tematica pentru admitere la chimie cuprinde materia de clasa a X-a și materia de clasa a XI-a, iar cea pentru fizică materia de clasa a IX-a și de clasa a X-a.

 

După primul an poți face practica în spitale unde poți sa înveți foarte multe lucruri. Eu m-am axat pe medicina de urgenta. Cred ca altceva nu as fi putut sa fac. Asa ca recomand practica în Upu-Smurd, Ambulanță, Terapie Intensiva.

Facultatea nu este grea.. Cei 4 ani mi s-au părut destul de lejeri.

După terminarea facultății urmează examenul de licență. Nimic de speriat.

Programele de Master sunt destul de puține în momentul acesta.

Odată ce ai obținut certificarea de asistent medical, poți să te angajezi la stat sau în sistemul privat.

Dacă alegi un job la stat, trebuie să participi la concursul de angajare ca să obții un post într-un spital. Concursul constă într-o probă practică și una teoretică și apoi într-un interviu. Joburile disponibile le poți găsi pe site-ul spitalelor de stat sau pe site-ul posturi.gov.ro.

În cazul în care vrei să lucrezi în sistemul privat medical, e necesar doar să aplici pentru un post disponibil și să aștepți să fii chemat la un interviu. Nu uita să redactezi și un CV. Odată ce ai obținut un job la o clinică privată, în contractul de muncă este prevăzută, de cele mai multe ori, o perioadă de probă. Aceasta poate varia în funcție de angajator, iar conform legii nu poate dura mai mult de 90 de zile, timp în care trebuie să dovedești că ai abilitățile practice necesare.

Concursuri au tot fost an de an, dar statul angajează în mare parte asistent medicali debutanți cu studii medii. Asa ca cele pentru studii superioare trebuie urmărite.

Salariile asistenților medicali diferă în funcție de experiență, locul de muncă, dar și dacă sunt angajați la stat sau la privat și nu numai. Dacă la început am vorbit despre posibilitatea de a urma o facultate sau o școală postliceală pentru asistenți medicali, e bine de știut că cei care au absolvit cursurile unei facultăți pot primi un salariu mai mare.

 

Facultatea de Asistenta medicala

Universitate: Universitatea de Medicina și Farmacie

Oras: Craiova

Numar an studii: 4

Materii de baza studiate: Nursing general, Anatomia și Fiziologia, Semiologia medicala,

Admitere: Sustinere probe scrise

Studii: Absolvent studii superioare

One thought on “Facultatea de Asistenta medicala

  • September 23, 2021 at 8:06 am
    Permalink

    Buna ziua.In cadrul Facultatii de Asistenti Medicali s-a dat admiterea uman.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *